Funderar du på att gå med i ett band eller rent utav starta ett själv? Att spela musik är en härlig upplevelse som blir ännu bättre om man delar stunden med andra personer. Om man vill starta ett band finns det några klassiska knep som man kan ta till, även om det inte direkt finns några regler kring hur man ska göra. Vill du ha ett band med vanlig uppsättning är det smart att kombinera trummor, gitarr, bas, piano och sång för att uppnå en skön känsla när ni spelar tillsammans.

Lär dig spela

Det finns några instrument som är enklare än andra att lära sig spela. Piano är ett relativt enkelt instrument eftersom varenda ton har en egen tangent. Många tycker att gitarr också är ett lätt instrument men där gäller det att skaffa sig en fingertoppskänsla eftersom man trycker på särskilda punkter som inte är utmärkta med en särskild symbol. stråkinstrument är inte populära bland barn som ska lära sig spela men klaviatur och blåsinstrument är desto mer frekventa. Att det första instrumentet är en blockflöjt är så klassiskt att det ofta skämtas om, men det var nog vanligare förr i tiden än det är idag.

Sång och bas

Egentligen finns det inga regler för hur man skapar musik. Vill du starta ett band kan det lika gärna vara uppbyggt på en klassisk kvartett eller så kan ni ha enbart sång och bas. Många av de stora banden har haft fyra eller fem medlemmar, tänk till exempel på The Beatles och ABBA. En bra basist skapar skön tyngd i musiken medan trummisen står för takt och tempo. Gitarristen och pianisten brukar stå för det mer melodiösa, förutom sångaren som kan leka med toner och ord. Vissa band väljer att ha flera basister eller gitarrister, även om det är relativt ovanligt.